Coerver Coaching leverer fotballfest på Hove i mars

lagbilde

En reportasje av Svein Erik Wilhelmsen

Hvem sier at det må være traurig å se fotball medio mars i kuling og regn med friske innslag av sludd og snø.

Vi må kanskje ned i årsklassene for å se barn forsøke på overstegsfinter a`la Ronaldo, vendinger som Xavi og alle de andre som varmer et fotballhjerte.

Når vi vanligvis en kald kveld i mars benker oss for å se topp fotballunderholdning er det dessverre ikke i kjøreavstand etter jobb, selv om kickoff er 2045. Vi må benke oss foran 50 tommern med varmepumpa og peisen som i skarp konkurranse ser hvem som går av med seieren om å produsere mest varme.

Det som virkelig er trist er at det ikke frister nevneverdig å gjenta utendørsforsøket igjen 4mnd senere, fortsatt lite som varmer et fotballhjerte i kjøreavstand etter jobb.

Få om ingen som har evnen til å trekke deg og meg til å betale kr. 200 uten å få noe glede tilbake, å gå ut av porten med poden og snakke om den og den finta, pasningen på onetouch som åpnet en sårt tiltrengt firefelts motorvei på Sørlandet (dog at denne gikk tvers gjennom motstanderens 16meter). For ikke å snakke om straffa som ikke kom etter at Myggen hadde sendt Kippe ut etter 2 pølse og lompe.

DET ER HIT VI VIL DET ER DET VI VIL SE

Dette er min vinkling for å innlede et samarbeid med Coerver Coaching. De er enestående når det kommer til metodikk for utvikling av individet i det vi kaller gullalderen 6 til 14 år.

Coerver Coaching er den eneste fotballskolen/akademiet som er anbefalt av både Fifa og Uefa. De er brukt av et stort antall av verdens toppklubber i sine egene akademier

Helgen 14-16 mars var IF Trauma vert for Coerver Coaching Champions Academy på Hove kunstgressbane.

Vi startet fredag 14. mars kl. 1700 Det var ca. 120 barn fra Mandal i sør til Vegårdshei i øst delt i to grupper.
Gruppe 1.- 1700 til 1830
Gruppe 2.- 1900 til 2100
Vi startet med +3 og litt vind frem til kl 2100 da dagens 2 økt var unnagjort var det stiv kuling med periodevis kraftig regn med sludd og snøbyger.

Vi hadde kanskje noen som frøs litt men ikke en eneste av deltakerne var misfornøyde og de av foreldrene som fulgte begge treningene var nok kalde på beina, men trolig varme i et fotballhjerte.

Det var veldig mange kjente og ukjente som tok kontakt og takket for en topp kveld, i regi av Brad Douglass og hans crew i Coerver Coaching.

Dette viser at vi lar oss underholde selv om det er kaldt, vi er ikke for godt vandt. Vi må bare ha noen som tør underholde, så hva om du mister ballen på egen mållinje som 8 åring.

Vi må ufarliggjøre det å spille på små marginer nå, det er jo det som gir entertainere. Entertainere som vi veldig gjerne både kjører langt i bil og betaler for å få se i voksen alder. For dem som er litt eldre enn Bieber generasjonen er det vel ingen som tror at spillere som Maradona, Zizou eller at Franco Baresi begynte å drible som sistemann etter at han ble en Legende i AC Milan, dette har han selvfølgelig øvd på bestandig.

Eller dere yngre se på Messi, Ronaldo, Ronaldinho, Zlatan osv. osv. De er indoktrinert i å holde ballen i laget gjøre noe konstruktivt med den. Ja, det kan bli litt mye noen ganger men hva så! Ingen husker det om 5 år.

Lørdagen begynte med fint vær litt vind men ingen nedbør, det ble jobbet med finter og bevegelse og pasninger. Norske pasninger (lange) var ikke lov. Heller ikke sklitaklinger og stygt spill, vi skal lære å bli konstruktive, vi kan ikke prøve på nye finter og moves om vi venter taklinger a`la Roy Kean i knehøyde bakfra. Vi skal være trygge på at vi ikke blir sparket ned bare for at vi er gode med ball.

Til noen foreldres/trener frustrasjon ble de beordret til å ikke blande seg, selv om de bare mener godt og har ”hundre år med erfaring og kompetanse”. Dette er med på å ødelegge treningen for poden, ikke fordi at rådet om å spille ballen akkurat dit den ene gangen var feil, det kunne like gjerne være det helt riktige å gjøre.

MEN IKKE BLAND DERE, DERE HAR BETALT FOR AT PROFESJONELLE TRENERE SKAL TRENE DERES BARN I 8 TIMER, LA DE GJØRE JOBBEN SIN.

Se eksempelet slik:
Ola kommer til Coerver for aller først gang.
Han trener inn 2/3 finter/dragninger fra første økt fredag bla.overstegsfinte.
Den aller første gangen der alt ligger til rette for at han skal trylle den frem i en spillsekvens,

 SÅ SKRIKER PAPPA/TRENER:

 SPILL LANG BALL TIL NILS HAN ER ALENE FORAN MÅL.

Det var kanskje den ene muligheten Ola får denne weekenden der hans selvtillit er der at han ville tryllet frem en helt fantastisk overstegsfinte for så å slå pasningen eller skutt eller driblet mer.

Poenget er at pappaer/trenere ofte har rett i sine råd, men dere har ikke hele bildet og derfor hemmer dere treningene. Dessverre.

PS.
Få om noen har blitt tilsnakket og sågar nesten jaget fra en camp flere ganger enn undertegnede. Kan jeg lære, vet jeg at dere kan..

Lørdagen forløp strålende med topp motiverte gutter og jenter som virkelig var med på å gjøre dette til en Coerver camp av meget god klasse.

Sparebanken Sør var hovedsponsor av Coervers Champions Academy. De sponset også et introduksjonskurs i Coerver treningsmetodikk. Vi var mellom 25 og 30 deltakere på kursetifra flere klubber i nærmiljøet. Brad Douglass var kursleder og varigheten var kl. 1700 til 2000 lørdag 15/3. Kurset var delt opp med ca 1/3 teori inne og 2/3 ute på banen

Etter en lang dag på matta stilte 12 Trauma spillere sporty opp for å vise frem hvordan øvelser best kan praktiseres.

Det ble en lang dag for de fleste, da mange av de som deltok på Coerver`s metodikk seminar hadde fulgt alle treningene fra kl 0900 den dagen.

Jeg har fått veldig mange tilbakemeldinger på kurset av de som var der og ønsker å gå videre. Også trener som ikke fikk dette med seg ønsker å få delta i fremtiden etter å ha blitt fortalt om essensen i det. Dette er nok noe vi bør se mer på senere.

En virkelig stor takk til alle guttene og til Brad`s crew

TrenerseminarArendal Herregård stilte vedelagsfritt med lokaler og forfriskninger til avholding av trenerseminaret.

Søndagen hadde tatt vårskoene på.
Et nydelig vær var med på bringe mange skuelystene ned til banen denne søndagen, barna var i gang med sin siste økt på 3,5 time og stemningen var høy i gjengen. Tempoet i øvelsene var nå skrudd opp mange hakk.

Grand Finale for helgen var mini Championsleague spill, der vinnerne fikk løfte Championsleague Trofeet.

Etter humøret og smilene til både voksne og barn tydet på at de hadde hatt en fin camp.

Jeg vil personlig rette en meget stor Takk til dugnadsinnsatsen som ble lagt for helgen av IF Trauma Øst 2005 generasjonslaget, dere er en fantastisk positiv gjeng.

For fremtiden håper jeg at IF Trauma er positive til å stå som vert Coerver Coaching sine camper, om det er Champions Academy eller andre varianter er av mindre betydning. Det er kvaliteten på produktet som er avgjørende.
Klubbmessig har dette en helt ekstrem fordel, det er at all jobben på det grønne teppet er helt utenfor vårt ansvar. Dette gjør at vi ikke belaster egne krefter.

Da det er relativt vanskelig å få plass i Brad`s kalender har jeg booket T2 (Trauma camp 2) fre. 19- lør. 20- søn. 21. september 2014.
Helgen etter er høstferie og jeg vurderte det slik at vi ville miste en del deltakere på det. Nå viser det seg jo at banen er lånt ut til hundekurs, så vi får se om det kan løses med et event bytte av baner.

Neste vår er ikke booket enda, men om Trauma ønsker å fortsette med dette samarbeidet, ser jeg for meg høst og vår camper. På våren bør vi samarbeide med Froland om Bendit cup, slik at dette ikke kolliderer.

2. eller 3. weekenden i april bør passe oss værmessig, får vi velge på våren må vi muligens være fleksible på høsten.

For å bygge en fast rutine rundt dette bør vi forsøke å bruke samme uke for avholding hvert år (merkebygging).

Forslag:
Vår: første weekend etter påske
Høst: Siste weekend før høstferie.

Jeg mener at vi må gjøre alt vi kan for å videreføre denne campen.

  1. Den vil ha som det aller viktigste mål å løfte kvaliteten på trenere og spillere.

  2. Den vil generere en del økonomisk til Ungdomsavdelingen i fotballgruppa.

  3. Den vil sette Trauma på kartet som en innovativ klubb i barne og ungdomsarbeidet.

 Svein Erik Wilhelmsen

Kategori Fotball, Generelt. Permalenke.